Klassisk svensk rödbetssallad

Klassisk svensk rödbetssallad
Foto: TV4

Om sommaren när rödbetor och potatis är färska och man kanske har rester av kokt kött eller kyckling är det här en bra lunchsallad. Men den låter sig väl göras även under andra årstider.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 knippa färska rödbetor
  • 4-5 potatisar
  • 2 dl tärnat kokt kött
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk kaffegrädde
  • 1 knippa persilja
  • 1-2 tsk riven pepparrot
  • 3-4 hårdkokta ägg
  • 1 sallatshuvud

Gör så här

  1. Koka potatisen och rödbetorna. Skala dem, låt dem svalna och skär dem i centimeterstora tärningar. Skär köttet på samma vis. Hårdkoka äggen. Hacka persiljan. Riv pepparroten.
  2. Rör ut majonnäsen med grädden och krydda med pepparrot efter smak. Blanda rödbetorna, potatisen och köttet med majonnäsen. Låt alltsammans stå och dra 1 timme.
  3. Gör en bädd av grönsallaten. Lägg rödbetssalladen prydligt ovanpå och dekorera med äggklyftor och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept