Klassisk oxfilé sauté med cognacsgrädde och dijonsenap

25 m
4
Klassisk oxfilé sauté med cognacsgrädde och dijonsenap
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 600 g oxfilé, slantad
  • 3 schalottenlök, fint skivad
  • 100 g champinjoner, finskivade
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • 2 msk kapris
  • 3 msk rödvinssås, ok på flaska
  • 3 msk cognac
  • salt och svartpeppar
  • smör
  • olivolja

Servering

  • 1 knippe persilja
  • rostad potatis
  • god grönsallad

Gör så här

  1. Fräs lök och champinjoner i smöret, låt ta lite färg.
  2. Tillsätt grädde och rödvinssås. Smaka av med cognac, kapris, salt och peppar, avsluta med senapen, håll varmt.
  3. Värm en stekpanna ordentligt och slå i olja, fräs oxfilén hastigt, krydda generöst med svartpeppar och lite salt.
  4. Slå sedan champinjongrädden över och koka ihop. Smaka av.
  5. Servera med persilja på toppen, lite rostad potatis och en enkel god grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept