Klassisk cheesecake på digestivebotten

Philadelphia 13 Klassisk cheesecake
Foto: Philadelphia

Klassisk cheesecake på digestivebotten

8 ingredienser

2,5 h

En klassisk bakad cheesecake med Philadelphia, gräddfil och citron på en digestivebotten. Det går även bra att laga receptet med Philadelphias laktosfria.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 150 g digestivekex
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 400 g Philadelphia Original
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 citron
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,5-1 dl gräddfil

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Ta fram en bunke och krossa digestivekexen. Blanda smulorna med det rumstempererade smöret. Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en form (22-23 cm i diameter) med löstagbar kant. Ställ kakformen i kylen och förbered fyllningen.

Fyllning

  1. Rör ihop Philadelphiaosten med sockret till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  2. Skölj citronen noggrant under ljummet vatten och riv citronskalet med ett rivjärn. Pressa citronen. Blanda citronskalet, mjölet, gräddfilen och citronsaften med philadelphiasmeten.
  3. Häll upp i formen och grädda kakan i 60 minuter. Stäng därefter av värmen och låt svalna i ugnen i ytterligare en timme.
  4. Servera gärna med säsongens frukt eller bär.
TIPS!
Fler tips!
Oreo cheesecake med duce de leche

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer