Kladdkaka med citrus

Kladdkaka med citrus
Foto: Frida Wismar

Kladdkaka med citrus. Kladdkaka med citron ger en frisk smak som höjer det goda i chokladen och balanserar den.

7 mars 2012
Visa mer

Du behöver

Kladdkaka med citrus

  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 msk snabbkaffe
  • 2 krm citrusarom
  • 0,5 dl råsocker till att bröa formen med

Gör så här

  1. Kladdkaka med citrus
    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med råsocker.
  3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och citrusarom. Vispa ej!
  4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept