Kladdkaka med svarta bönor

Kladdkaka med svarta bönor
Foto: TV4
Alexandra Larsson
Alexandra Larsson

Kladdkaka med svarta bönor

8 ingredienser

45 min

Kladdkaka med svarta bönor? Ja! Hemligheten till en perfekt kladdkaka är att använda svarta bönor i smeten. Hemlig kladdkaka ären nyttigare variant som dessutom är mjölkfri.

"Jag hittade ett liknande recept på den här kakan på nätet, och var tvungen att testa. Svarta bönor har aldrig varit någon favorit, såjag var skeptisk men ville ändå ge kakan en chans. Till och med barnen tycker att det är den allra bästa kladdkakan, så nu kan jag avslöja hemligheten" /Alexandra

Tips! Smält cirka 50 gram choklad (70 %) och pensla över kakan när den har svalnat. Låt chokladen stelna och skär sedan i bars. Perfekt till eftermiddagsfikat eller när du bara är sugen.

Dela i 8 bitar, 205 kalorier per bit (18 g kolhydrater, 7 g protein, 12 g fett)

Ingredienser

portioner kaka
  • 400 g färdigkokta svarta bönor
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk kakao
  • 3 msk kokosolja, gärna med smak
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl agavesirap [70 g]
  • 4 msk havregrädde
  • 1 dl paranöt, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mixa bönorna.
  3. Häll ner resten av ingredienserna utom nötterna. Mixa till en slät smet.
  4. Vänd ner paranötterna i smeten.
  5. Smörj en form (ca 23 x 23 cm eller 23-26 cm diameter) med kokosolja, och strö med lite kokosflingor, om du vill.
  6. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.