I samarbete med Kung Markatta

Kladdkaka med bönor

30 m
8 - 10 bitar
Kung Markatta Kladdkaka med bönor
Foto: Kung Markatta
30 m
8 - 10 bitar

Du behöver

  • 400 g Kung Markatta kidneybönor eller svarta bönor
  • 1 dl havregryn
  • 1-2 tsk Kung Markatta vaniljpulver
  • 4 msk Kung Markatta kakao
  • 3 msk Kung Markatta neutral olja
  • 1,5 dl Kung Markatta rårörsocker
  • 4 msk grädde
  • 4-6 Kung Markatta dadlar, blötlagda
  • 2 ägg
  • 75 g smör, smält (kan uteslutas för torrare kaka)
  • 1 nypa salt
  • 0,5 dl Kung Markatta kokosflingor till formen.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på ca 180 grader.
  2. Blanda alla ingredienser, utom kokosflingorna, i en skål och stavmixa till en jämn smet.
  3. Smörj en springform (25 cm) med smör och skaka runt kokosflingorna så att de fastnar överallt i formen och häll sedan i smeten.
  4. Grädda i ca 20-25 min i mitten av ugnen.
  5. Låt svalna innan du skär i den. Servera gärna med vispad grädde och färska bär.
  6. Kladdkakan blir bäst om den förvaras i kylen och håller i 3-5 dagar.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta