Kladdig kladdkaka by Louise

30 min
8
Kladdig kladdkaka by Louise
Foto: Louise Johansson

Jag var inne i en period då jag ville få fram den bästa kladdkakan. Jag testade flera olika recept, en del blev för torra och andra för kladdiga. Jag komponerade och experimenterade ihop ingredienser och det slutliga resultatet blev det här. Riktig choklad istället för kakao och bara 1 dl mjöl gör krämigheten. Samt att man måste vara noggrann med tiden.

Man kan variera kakan med att t.ex. tillsätta 1 dl blandade och grovt hackade nötter. Smaksätt gärna grädden med någon krydda eller ört, t.ex. kardemumma eller hackad mynta.

Se fler recept från

Louise Johansson - vinnare i Sveriges mästerkock


17 maj 2011
Visa mer
30 min
8

Du behöver

Kladdkaka by Louise

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Till servering

  • 1 dl hallon till garnering
  • 3 dl vispad grädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Kladdkaka by Louise
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Lägg den hackade chokladen i en bunke och häll på det varma smöret.
  4. Rör om tills chokladen smällt.
  5. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör ner den smälta chokladen i äggsmeten.
  6. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör försiktigt till allt löst sig.
  7. Häll upp smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig. Passa noga!
  9. Ställ åt sidan och låt kallna i formen.
  10. Garnera kakan med hallon och siktat florsocker. Servera med vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept