Kinesiska nudlar med färs

Kinesiska nudlar med färs
Foto: TV4

De tunnaste nudlarna, änglahår eller vermiceller, passar extra bra till den här rätten. Smaka av och bestäm själv hur mycket soja du vill ha.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 medelstor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g mager fläskfärs
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk pepparrot på tub
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk kinesisk soja
  • 0,25 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk vinäger
  • 350 g vermiceller
  • 0,5 stor slanggurka
  • 0,25 purjolök

Gör så här

  1. Sätt på vattnet i kastrullen på spisen. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn färsen i en stekpanna i ca 10 minuter på ganska hög värme.
  2. Tillsätt lök, chilisås, pepparrot, vatten, soja, vinäger, svartpeppar, salt och vitlök. Rör om och sjud utan lock i ca 8 minuter. Koka nudlarna. Skala sedan gurkan och tärna den i 1/2 cm stora tärningar.
  3. Skölj purjolöken och skär även den i 1/2 cm stora bitar. Lägg nudlarna i en skål och häll över fläsksåsen. Strö över gurk- och purjolöksbitarna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept