Kinafläsk

Kinafläsk
Foto: TV4

Såsen till fläsket är smaksatt med HP-sås, en förkortning för Houses of Parlament i London. Där serveras denna starkt kryddad orientalisk sås för att pigga upp maten. Stänk gärna lite kinesisk soja på det kokta riset.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 500 g bogfläsk, magert
  • salt och peppar
  • smör
  • 4 portioner ris, kokt

Sås:

  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl HP-sås
  • saft av 2 apelsiner
  • 0,5 tsk ingefära, malen
  • 1 msk socker
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk fransk senap, ljus
  • klippt gräslök till garnering

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och sjud sakta tills såsen är lagom tjock. Späd med något mer apelsin om såsen skulle bli alltför tjock.
  2. Koka riset och håll det varmt.
  3. Skär köttet i strimlor och krydda med salt och peppar. Stek det vackert brunt med matfett i en panna.
  4. Vänd ned fläsket i den heta såsen. Lägg upp riset i en panna och slå fläsket och såsen över. Garnera med gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept