Kikärtssoppa med limemarinerade champinjoner och liten brödkrutong

Kikärtssoppa med limemarinerade champinjoner och liten brödkrutong
Foto: TV4

Inled måltiden med en soppa. Den här har annorlunda smak av spiskummin och serveras med marinerade champinjoner. En liten krutong vid sidan av är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 320 g torkade kikärter
  • 1 gul lök
  • 1 lagerblad
  • 1,5 dl vatten
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 krm malen spiskummin

Marinerade champinjoner:

  • 240 g färska champinjoner
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk färsk hackad koriander
  • 0,5 krm chilipeppar
  • 1 lime

Liten krutong:

  • 2 vita brödskivor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Marinerade champinjoner: Borsta och skiva champinjonerna. Blanda olja, koriander och chili. Riv limeskalet, pressa saften och blanda ner i marinaden, krydda med salt och peppar. Vänd ner champinjonerna och låt dem marinera en stund.
  2. Soppa: Lägg kikärterna i blöt och skala och skär löken i bitar. Koka kikärter, lök och lagerblad i vatten tills ärterna är riktigt mjuka. Mixa soppan och tillsätt crème fraiche, krydda med spiskummin, salt och peppar.
  3. Dela de vita brödskivorna i halvor och stek dem gyllene och krispiga i smör, krydda med salt och peppar. Fördela soppan i fyra varma djupa tallrikar. Lägg i marinerade champinjoner och servera en krutong till varje portion.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept