Kikärtssoppa med limemarinerade champinjoner och liten brödkrutong

Kikärtssoppa med limemarinerade champinjoner och liten brödkrutong
Foto: TV4

Inled måltiden med en soppa. Den här har annorlunda smak av spiskummin och serveras med marinerade champinjoner. En liten krutong vid sidan av är gott till.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 320 g torkade kikärter
  • 1 gul lök
  • 1 lagerblad
  • 1,5 dl vatten
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 krm malen spiskummin

Marinerade champinjoner:

  • 240 g färska champinjoner
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk färsk hackad koriander
  • 0,5 krm chilipeppar
  • 1 lime

Liten krutong:

  • 2 vita brödskivor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Marinerade champinjoner: Borsta och skiva champinjonerna. Blanda olja, koriander och chili. Riv limeskalet, pressa saften och blanda ner i marinaden, krydda med salt och peppar. Vänd ner champinjonerna och låt dem marinera en stund.
  2. Soppa: Lägg kikärterna i blöt och skala och skär löken i bitar. Koka kikärter, lök och lagerblad i vatten tills ärterna är riktigt mjuka. Mixa soppan och tillsätt crème fraiche, krydda med spiskummin, salt och peppar.
  3. Dela de vita brödskivorna i halvor och stek dem gyllene och krispiga i smör, krydda med salt och peppar. Fördela soppan i fyra varma djupa tallrikar. Lägg i marinerade champinjoner och servera en krutong till varje portion.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept