Kikärtscurry med ris och yoghurt

Kikärtscurry med ris och yoghurt
Foto: TV4

Snabbt, lätt, magert och vegetariskt- vad kan man mer begära av en rätt? Att den smakar gott, förstås, men det står alla de goda kryddorna för. Kokt ris smakar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl kokta kikärter
  • 4 msk matolja
  • 5 schalottenlökar
  • 2 burkar hela tomater
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 tsk grovkrossad rosépeppar
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 vitlöksklyftor

Till servering:

  • 2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Låt tomatburkarna rinna av och spara spadet. Blanda det med buljongen. Skär tomaterna i mindre bitar.
  2. Värm oljan på medelvärme och fräs lök, rosépeppar, koriander, muskot och curry. Tillsätt tomaterna, buljongen, salt och citronsaft. Pressa ner vitlöken. Låt puttra i 10 minuter. Lägg i kikärterna och puttra ytterligare 5 minuter.
  3. Servera pannan med matlagningsyoghurt att klicka i.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept