Kikärtscurry med ris och yoghurt

Kikärtscurry med ris och yoghurt
Foto: TV4

Snabbt, lätt, magert och vegetariskt- vad kan man mer begära av en rätt? Att den smakar gott, förstås, men det står alla de goda kryddorna för. Kokt ris smakar bra till.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 dl kokta kikärter
  • 4 msk matolja
  • 5 schalottenlökar
  • 2 burkar hela tomater
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 tsk grovkrossad rosépeppar
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 vitlöksklyftor

Till servering:

  • 2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Låt tomatburkarna rinna av och spara spadet. Blanda det med buljongen. Skär tomaterna i mindre bitar.
  2. Värm oljan på medelvärme och fräs lök, rosépeppar, koriander, muskot och curry. Tillsätt tomaterna, buljongen, salt och citronsaft. Pressa ner vitlöken. Låt puttra i 10 minuter. Lägg i kikärterna och puttra ytterligare 5 minuter.
  3. Servera pannan med matlagningsyoghurt att klicka i.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept