Kikärtscurry med potatis

Kikärtscurry med potatis
Foto: TV4

En snabbgjord och mättande grönsaksrätt som dessutom har fördelen att vara både billig och god. Gör en större sats om ni är många.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 burkar kokta kikärter
  • 2 stora potatisar
  • 1 medelstor gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl matolja, knappt
  • 2 tsk skalad och riven färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 msk malen röd chilipeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 dl vatten
  • 1-2 msk hackad färsk koriander
  • 1,5 tsk garam masala

Gör så här

  1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av ordentligt. Koka och skala potatisarna och skär dem i tvåcentimetersbitar. Skala och hacka löken coh hacka tomaterna. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna eller wok. Lägg i lök, tomater, vitlök och ingefära, pressa ner vitlöken och fräs 2-3 minuter tills löken är brun men inte bränd.
  2. Blanda salt, chili och gurkmeja med vattnet och rör tills saltet är löst. Häll kryddblandningen i stekpannan, rör om och koka 5-6 minuter.
  3. Häll i kikärterna, rör om och låt dem puttra 2-3 minuter tills de blivit varma. Blanda försiktigt i potatisen och låt puttra ytterligare någon minut. Lägg i koriander och strö över garam masala.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept