Kikärtscurry

Kikärtscurry
Foto: TV4

En smakrik och billig vegetarisk gryta med kikärter. Vill du ha smaken hetare ökar du mängden röd chilipeppar. Här har vi använt färdigkokta kikärter från burk. Använder du torkade måste de ligga i blöt över natten samt koka en timme tills de blir mjuka. Servera med kokt ris eller som tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl kokta kikärter
  • 4 msk matolja
  • 0,5 tsk hel spiskummin
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk röd chilipeppar
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tomat, hackad
  • 0,5 tsk salt eller efter smak
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • 1-2 grön spansk peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Hacka tomaten. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla chilin fint.
  2. Värm oljan på medelvärme i en kastrull tills det sisslar när man släpper ner ett spiskumminfrö. Fräs fröna några sekunder. Lägg i lök, gurkmeja, röd chilipeppar, malen koriander och malen spiskummin. Sätt till 2 msk vatten och koka under omrörning 2-3 minuter.
  3. Sätt till kikärterna, tomaten, salt och 1 dl vatten. Låt koka tills vattnet nästan kokat in. Stänk över citronsaften och garnera med hackad koriander och den gröna chilin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept