Kidney beans curry

Kidney beans curry
Foto: TV4

Curry utan curry? En curry betyder en gryta, helt enkelt, och inte att kryddblandnigen curry behöver finnas med. Till det här receptet används färdigkokta kidneybönor på burk. Den här rätten går snabbt och lätt att laga. Servera som ensamrätt med kokt ris eller som tillbehör till en kötträtt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 burkar kidneybönor
  • 1 gul lök
  • 1 tomat
  • 3 msk matolja
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1,5 tsk röd chilipeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • färsk koriander till garnering

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken och hacka tomaten. Fräs lök och tomat i oljan. Fräs tills löken är ljusbrun men inte bränd, ca 5 minuter.
  2. Blanda gurkmeja, ingefära, vitlökspulver, röd chilipeppar och salt. Rör ner kryddorna i vattnet och rör tills saltet har löst sig. Häll kryddblandningen i pannan och låt puttra ca 5 minuter tills oljan skilt sig från kryddorna och flutit upp.
  3. Blanda i bönorna och låt allt småkoka 5 minuter. Skumma bort överflödig olja. Garnera med hackad färsk koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept