Marinerade svenska morötter

10 min
4
Marinerade svenska morötter
Från Efter tio

Marinerade svenska morötter är en riktig liten delikatess. Ett perfekt alternativ till sås – passar som tillbehör till fisk eller kött

27 augusti 2008
Visa mer
10 min
4

Du behöver

  • 4 morötter
  • 1 krm socker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka persilja
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 5 varv med pepparkvarnen

Gör så här

  1. Skiva morötterna. Koka i vatten med 1 krm salt, 1 krm socker och smörklicken tills de blivit lite mjuka, ca 3 min.
  2. Häll av vattnet och låt svalna något. Blanda med skivad vitlök, olivolja, vinäger samt salt och peppar.
  3. Låt gärna stå och dra ett tag innan servering.
  4. Precis innan servering, strö över hackad persilja och blanda runt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept