Crème med jordärtskocka

Crème med jordärtskocka
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 100 g jordärtskocka
  • 100 g persiljerot
  • 200 g potatis
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • en klick smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och dela jordärtskockor,potatis och persiljerot i mindre bitar.
  2. Täck med mjölk- och gräddblandningen.
  3. Koka tills det är mjukt.
  4. Häll av en del av vätskan så att crèmen inte blir för lös.
  5. Mixa med en stavmixer tills crèmen är slät.
  6. Späd med vätskan till lagom konsistens.
  7. Smaka av med smör, salt och peppar.
  8. Täck över och varmhåll i ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept