Kaviarströmming

Kaviarströmming
Foto: TV4

Strömminglådornas rad är lång, lång. Här är en favorit där strömmingen är fylld med kaviar och dill.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 20 st strömmingsflundror
  • 1 knippa dill, hackad
  • 1 knippa gräslök, hackad
  • 165 g orökt kaviar, 1 tub
  • 2 st äggulor
  • 3,5 dl mellangrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa upp 1 1/2 dl av grädden till skum. Blanda med kaviar, en äggula samt hälften av dillen och gräslöken.
  2. Klicka lite fyllning på fisken, rulla ihop och lägg i ugnsform.
  3. Blanda den andra äggulan, det kryddgröna och mellangrädden och det som ev. återstår av fyllning och slå runt fisken.
  4. Grädda ca 20 min. Äts varm eller kall.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept