Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé
Foto: TV4

Inte minst vintertid är det gott med varm dessert. Grädden till ska vara riktigt iskall som kontrast.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 200 g urkärnade katrinplommon
  • 4-5 äggvitor
  • 2-3 msk strösocker
  • 10 skållade och grovt hackade sötmandlar
  • smör till formen

Servering:

  • iskall kaffegrädde

Gör så här

  1. Lägg katrinplommonen i vatten om det inte är den mjuka sorten. Hacka plommonen ganska fint.
  2. Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner sockret i ett par omgångar och fortsätt att vispa tills blandningen blir blank och toppig. Rör ner den hackade mandeln och plommonen och vispa försiktigt i någon minut till.
  3. Lägg smeten i en rak, välsmord suffléform eller i 4 portionsformar. Grädda i 175° ugn i cirka 30 minuter. Servera den varma sufflén genast med kall tunn grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept