Cheesecake LCHF

8 bitar
Cheesecake LCHF
Foto: Bingo Rimér
Från Efter tio

Katrin Zytomierskas recept på en smarrig cheesecake à la LCHF med mandelmjöl, kokosmjöl och sukrin.

7 november 2012
Visa mer
8 bitar

Du behöver

Botten

  • 4 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 dl fibrex
  • 1 st ägg
  • 1 dl sukrin eller sukrin melis
  • 200 g smör
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 3 st ägg
  • 1 dl sukrin
  • 1 dl sukrin melis
  • 2,5 dl kvarg
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Botten
    Blanda alla ingredienser.
  2. Låt degen stå i kylen i 30–40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och grädda i 8–12 minuter (beroende på ugn). Ta ut och låt pajskalet svalna.
  4. Sänk ugnsvärmen till 170 grader.
  5. Vispa äggulorna med sukrin och sukrin melis tills det blir poröst.
  6. Häll i kvarg och crème fraiche, rör om till en massa.
  7. Vispa äggvitorna styva och tillsätt dem långsamt. Rör försiktigt.
  8. Häll fyllningen i formen och grädda din cheesecake i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept