Kassler- och grönsaksgryta

Kassler- och grönsaksgryta
Foto: TV4

I den här grytan får du både kött och grönsaker på samma gång. Allra godast blir den sommartid med färsk vitkål och små sommarlökar, men den kan lagas året om. Servera ris eller potatis till.

30 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kassler utan ben
  • 0,5 huvud vitkål
  • 3 små gula lökar
  • 1 knippa primörmorötter
  • 200 g haricots verts
  • 3 dl köttbuljong
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skär kasslern i skivor och dela dem på mitten. Skär vitkålen i små, knubbiga klyftor och skala lökarna, dela dem på mitten. Skrapa morötterna och skär bort blasten, ansa haricots vertsen och hacka persiljan fint.
  2. Koka upp buljongen och lägg i vitkål, lök och morötter och låt småkoka i 10 minuter. Tillsätt haricots verts och kasslerskivor, krydda med salt och peppar. Småkoka utan lock ca 5 minuter tills en del av vätskan kokat in.
  3. Strö över persiljan före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept