Kassler med druvor och potatissallad

Kassler med druvor och potatissallad
Foto: TV4

Vindruvor till kassler? Javisst. Med lite vitt vin får kasslern fin smak. Potatissallad är gott därtill.

30 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 10 skivor benfri kassler
  • 200 g gröna druvor
  • 1 dl torrt vitt vin
  • Sallad:
  • 12 st kokta potatisar
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 msk röd vinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 1 tsk körvel
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk dragon
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Börja med salladen. Lägg potatisen i en skål, blanda övriga ingredienser till en dressing och slå över. Vänd runt.
  2. Lägg kasslern i ugnsform. Dela och kärna ur druvorna, lägg runtom. Slå på vinet. Sätt in i ugnen tills kasslern är varm.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept