Kryddig kokoskaka

Kryddig kokoskaka
Foto: TV4

Kryddig kokoskaka a lá Kapstadt med kolasås. kapkrusbär, körsbär och kiwi.

Dryckestips från Karin
Kenya Kaffe med Kahlua (nr 767) eller
Kallstadter Kobnert Ruländer Beerenauslese (nr 92249)


Receptet räcker till cirka 6-8 personer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


4 november 2011
Visa mer

Du behöver

Kokoskaka

  • 1 dl kokosflingor
  • 75 g smält margarin
  • 150 g digestivekex
  • 1,5 dl kokoscreme (krämig kokosmjölk, fastare form)
  • 175 g Philadelphiaost
  • 2 st ägg
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk kanel, mald
  • 1-2 krm mald kardemumma
  • 1 krm ingefära, mald
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 st lime, skal och saft

Sås

  • 0,5 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl cane syrup (eller vanlig ljus sirap)
  • 100 g smör
  • 0,5 tsk kakao
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Garnering

  • körsbär
  • Kiwi gul + grön, skuren i klyftor
  • Kapkrusbär (kallas även för physalis)

Gör så här

  1. kokoskaka
    Rosta kokosflingorna lätt i en torr stekpanna.
  2. Mixa/mosa digestivekexen i en mixer.
  3. Blanda med kokosflingorna och smält margarin.
  4. Tryck ut i en rund form med löstagbar botten cirka 22 cm i diameter klädd med bakplåtspapper.
  5. Vispa äggulorna från äggen med philadelphiaosten, kokoskrämen, limeskal/-juice, kanel, kardemumma, socker och vaniljsocker.
  6. Vispa äggvitorna separat och rör ner i blandningen.
  7. Vispa grädden separat och rör ner i blandningen.
  8. Häll smeten över digestive/kokosbotten och frys i cirka 3.5 timmar.
  9. Sås
    Koka ihop alla ingredienser tills såsen tjocknar. Tillsätt vaniljsockret i slutet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept