Laxa de lux

30 min
4
Laxa de lux
Foto: TV4

Het kycklinggryta med thailändska smaker.

Vintips från Karin
Dolcetta d'Alba art nr 72150, 99 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


13 oktober 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 msk olivolja till stekning
  • 2 st vitlökar (stora)
  • 5 cm ingefära lövtunna
  • 3 msk röd curry
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk fisksås
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 dl vatten, cirka
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st röd chili, urkärnad, hackad
  • 1 st grön chili, urkärnad, hackad
  • 4 st schalottenlökar, tunt skivade
  • En näve sockerärtor
  • en näve groddar
  • 1 st lime
  • 0.5 kruka koriander
  • 350 g äggnudlar

Gör så här

  1. Laxa de lux
    Fräs vitlök och ingefära i oljan.
  2. Tillsätt red curry i omgångar och rör runt ingefäran och vitlöken.
  3. Späd kokosmjölken i omgångar och rör om.
  4. Tillsätt vatten.
  5. Lägg i hönsbuljongen.
  6. Koka upp och tillsätt fisksåsen.
  7. Lägg i kycklingfileérna och låt koka några minuter.
  8. Smaka av.
  9. Lägg nudlar och önskad mängd av chili, charlottenlök, sockerärtor och groddar i en skål.
  10. Häll över kycklingbitar och sås från grytan.
  11. Toppa med koriander och limeskivor.
  12. Nudlar
    Kokas enligt anvisning.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept