Snabb asiatisk köttgryta

20 min
4
Snabb asiatisk köttgryta
Foto: Tv4
Från Mitt kök

En snabblagad asiatisk köttgryta på skinkstek eller fläskkotlett smaksatt med chili, ingefära, vitlök och koriander.

27 augusti 2012
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 500 g fläskkotlett eller skinkstek, i bitar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 3 cm färsk ingefära, finhackad
  • 1 citrongräs, i bitar
  • 1,5 l vatten
  • 10 cm purjolök, i skivor
  • 1 stor morot, i slantar
  • 100 g spetskål eller färsk vitkål, i bitar
  • 1 broccoli, i buketter
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 0,5 dl färsk koriander, finskuren
  • salt
  • olja att fräsa i

Gör så här

  1. Fräs vitlök, chili, ingefära och citrongräs med fläskkött i 1 minut.
  2. Tillsätt vatten och koka upp. Tillsätt purjolök och morot.
  3. Låt koka någon minut och tillsätt sedan vitkål och låt koka 5 minuter.
  4. Tillsätt broccoli och champinjoner och låt sjuda i 3-4 minuter.
  5. Smaka av buljongen med koriander och salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept