Kalvfärsfyllt kycklingbröst

Kalvfärsfyllt kycklingbröst
Foto: TV4

Det här är en riktig lyxmiddag. Du behöver ha bindgarn av bomull för att binda ihop filén.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 300 g kalvfärs
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk grädde (valfri fetthalt)
  • 1 tsk sambal oelek
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Blanda kalvfärsen med ägg, sambal oelek, grädde och persilja. Krydda med salt och peppar.
  2. Torka kycklingfilén. Skiva upp och platta till. Fyll filéerna med färsen och bind med bindgarn. Krydda dem med salt och peppar. Bryn i smör. Efterstek i ugn i ca 15 minuter.
  3. Skär upp i sneda skivor och servera med kokta grönsaker och ris eller potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept