Kalvfärsfrikadeller med squashtagliatelle

Ulrika Davidsson porträtt

Kalvfärsfrikadeller med squashtagliatelle

15 ingredienser

25 m

Mustiga kalvfärsbullar i enkel tomatsås, serveras med spaghetti gjord på zucchini. Gott, enkelt och nyttigt!

Ingredienser

portioner
  • 1 ägg
  • 500 g kalvfärs
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 dl färsk basilika, hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • ca 1 tsk citronsaft
  • 2,5 tsk olivolja
  • 400 g passerade tomater [1 burk]
  • 1 tsk honung, flytande
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 zucchini

Topping

  • 2 msk pecorinoost, hyvlad

Gör så här

  1. Knäck ägg i en skål och blanda ner färs, 1 klyfta vitlök, örtagårdskrydda samt salt och peppar. Pressa ner lite citron och hackad basilika och forma till stora köttbullar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek frikadellerna några minuter. Häll krossade tomaterna i stekpannan och tillsätt vitlök, salt, peppar, honung och torkade örter. Låt puttra i 15 min.
  3. Hyvla och strimla squash och lägg upp på tallrik. Lägg på frikadellerna med tomatsåsen och toppa med hyvlad pecorino.