Kall kassler med pinje- och basilikasås

Kall kassler med pinje- och basilikasås
Foto: TV4

Kassler är bekväm och god mat. Den kan varieras med olika tillbehör, som till exempel den här såsen. Servera kokt potatis och lättkokta grönsaker till. Skär du bort det synliga fettet har du en riktig smalrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kassler

Sås:

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 4 dl köttbuljong
  • några droppar pressad citronsaft
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 2 msk hackade pinjenötkärnor

Gör så här

  1. Sås: Hacka och fräs löken i smör, rör ner mjölet och spä med buljong och grädde, lite i taget. Tillsätt citron, persilja, basilika och nötter. Krydda med salt och peppar.
  2. Skiva kasslern tunt och lägg upp på serveringsfat, servera såsen vid sidan av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept