Kalkonschnitzel på bädd av paprikafräs

Kalkonschnitzel på bädd av paprikafräs
Foto: TV4

Både färskt kalkonbröst och färdiga schnitzlar av kalkon blir allt vanligare i våra butiker. Servera köttet med ett gott grönsaksfräs.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g färskt kalkonbröst i skivor
  • vetemjöl till panering
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2,5 dl tomatkross
  • 1 vitlöksklyfta
  • hackad färsk timjan

Gör så här

  1. Krydda kalkonschnitzlarna med salt och peppar, vänd dem i vetemjöl och bryn sakta i smör, 2–4 minuter på varje sida beroende på tjockleken.
  2. Skala och skiva löken och vitlöken och strimla paprikan. Fräs löken utan att den tar färg, tillsätt vitlök och paprika och några droppar vatten. Låt puttra under lock i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt tomatkrosset och låt koka ytterligare någon minut. Krydda med salt och peppar. Strö över de hackade örterna före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept