Kalabrisk lammstek

Kalabrisk lammstek
Foto: TV4

Köp lammstek sågad i skivor så kan du laga den på syditalienskt vis. Be om hjälp i köttdisken och säg att skivorna ska vara 2 1/2 cm tjocka. Du kan även använda lammstek djupfryst i skivor till den här rätten.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 2 kg lammstek i skivor
  • 2 stora purjolökar
  • 12-15 potatisar
  • 15-20 steklökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 stor knippa persilja
  • 1,5 tsk rosmarin
  • 3 msk smör
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Ansa purjon och skär den grovt tvärs över. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Hacka persiljan och vitlöken och skala smålökarna. Fräs purjon i smör något minut. Låt potatisen fräsa med en stund. Krydda sedan med persilja, rosmarin, vitlök, salt och nymalen svartpeppar. Fräs ytterligare någon minut.
  2. Häll över alltsammans i en ugnssäker form. Den ska vara stor nog att rymma även köttet och smålökarna och prydlig nog att ställa på bordet. Sätt in formen i ugnen.
  3. Bryn lammskivorna i omgångar någon minut på var sida. Krydda med salt och peppar. Lägg dem åt sidan så länge. En kvart efter det att du har satt in grönsaksformen i ugnen lägger du i lökarna. Efter ännu en kvart är det lammskivornas tur. Och efter ytterligare en kvart är allt klart!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept