Kål med ärter

Kål med ärter
Foto: TV4

Vanlig vitkål blir härligt ovanlig när man lagar den på indiskt vis. Den här lättlagade rätten passar som tillbehör till kötträtter av nöt eller lamm. Du kan också servera den som ett exotiskt tillbehör till en vanlig fläskkotlett eller som tillbehör på buffébordet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g färsk vitkål
  • 125 g frysta ärter
  • 0,5 dl matolja
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 2 lagerblad
  • 1 krm röd spansk peppar
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 grön spansk peppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk garam masala

Gör så här

  1. Strimla kålen. Tina ärterna. Enklast är att lägga dem i en sil och spola dem under varmt vatten någon minut.
  2. Värm oljan i en kastrull på medelvärme tills det sisslar när man släpper ner ett spiskumminfrö. Lägg då i spiskummin och lagerblad och låt dem fräsa några sekunder. Lägg i kål och ärter och fräs under omrörning en halv minut. Sätt till chilipeppar och gurkmeja, rör om, sänk värmen och låt koka under lock tills kålen mjuknat, ca 5 minuter.
  3. Finhacka den gröna chilin. Tillsätt chili, salt och socker. Rör om, lägg på locket och låt koka ytterligare 2-3 minuter. Strö över och rör försiktigt ner garam masala precis före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept