Kakskal med frukt

Kakskal med frukt
Foto: TV4

Fina små skålar får du om du direkt när plåten kommer ut ur ugnen vänder rundlarna över koppar eller glas. Gör dem i förväg och förvara dem i en tät burk till serveringen.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 50 g smör
  • 0,75 dl florsocker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1 äggvita
  • Fyllning:
  • 2-3 dl vispgrädde
  • färsk eller konserverad frukt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Rör smör och socker vitt. Rör ner mjöl och tillsätt sist äggvitan.
  2. Bred ut smeten tunt till ca 12 cm stora rundlar på plåt med lätt mjölat bakpapper. Grädda mitt i ugnen 3-5 minuter.
  3. Lossa kakorna genast och vänd dem över en kopp att kallna. Fyll kakskalen med vispad grädde och frukt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept