Kajennkryddade räkor på spett

Kajennkryddade räkor på spett
Foto: TV4
Från TV4

Gör en färdig kryddblandning av salt och kajennpeppar så blir räkspetten snabbt och enkelt kryddade inför grillningen. Däremot ska räkorna marinera i en timme, så förbered dem i god tid.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

1 juni 2009
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
4

Du behöver

  • 12 jätteräkstjärtar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och kajennpeppar
  • 12 blötlagda bambuspett

Gör så här

  1. Skala räkorna men lämna den yttersta biten med skalet kvar. Det blir ett bra ”handtag” när man ska äta räkorna.
  2. Skala och riv vitlöken och blanda den med olivolja. Marinera räkorna i oljan minst 1 timme.
  3. Trä upp räkorna på spetten och krydda med salt och kajennpeppar. Grilla räkspetten 1⁄2 minut på varje sida över het glöd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept