Kabanosskorv med parmesanstuvad blomkål

25 m
4
Kabanosskorv med parmesanstuvad blomkål
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 50 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl standardmjölk
  • 2 dl parmesan, riven
  • salt och vitpeppar
  • 6 kabanosskorvar
  • 1 dl rostade mandlar
  • 1 näve bladpersilja

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i buketter. Koka i 5 minuter i lättsaltat vatten. Häll av allt vatten och låt ånga av.
  2. Smält smöret i en kastrull. Finhacka vitlök och låt bubbla i smöret tillsammans med mjölet i någon minut. Häll på mjölk och låt det hela få ett uppkok. Sänk värmen, lägg i parmesan och smaka av med salt och vitpeppar. Lägg i blomkålen och rör om.
  3. Snitta korven på längden och stek den runtom tills den fått fin färg, ca 5 minuter. Servera korven genast tillsammans med blomkålsstuvningen. Toppa med lite rostad mandel och bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept