Julpastej

Julpastej
Foto: TV4

Det behöver inte vara krångligt att göra julpastej. Lägg bakpapper i botten av formen så går pastejen lätt att lossa då den kallnat.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • ca 250 g svinlever
  • 250 g fläskfärs
  • 1 liten ask ansjovisfiléer
  • 2 msk konjak
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5-3 dl kaffegrädde
  • 1 ägg
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk mejram
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 lagerblad
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Mixa lever, fläskfärs och ansjovis till fin färs. Rör ned konjak.
  2. Koka upp grädde och vetemjöl, vispa såsen slät ett par minuter. Ta den av värmen och vispa ned ägget. Smaka av med salt, peppar, mejram och vitlök.
  3. Blanda såsen med leverfärsen. Slå färsen i en form med höga kanter och lägg på lagerbladet.
  4. Täck med lock eller aluminiumfolie där man sticker några hål. Grädda i vattenbad cirka 1 timme och ta av locket de sista 10 minuterna. Slå av vätskan från den färdiga patén.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept