Julgröt

Julgröt
Foto: TV4
Jul

Risgrynsgröt för sockerälskaren. Gröten varvas med smält socker och dekoreras dessutom med kanel och socker i rutmönster.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 msk socker
  • 1 msk margarin
  • ca 7 dl mjölk
  • Garnering:
  • kanel
  • 2 dl strösocker
  • hackad mandel

Gör så här

  1. Koka riset med vatten, salt, socker och margarin tills vattnet kokat in.
  2. Späd med mjölken lite i sänder och koka gröten klar.
  3. Smält ett par dl strösocker i torr stekpanna på måttlig värme.
  4. Varva gröten med brynt socker, kanel och hackad mandel.
  5. Gör sist en blandning av kanelsocker och garnera ett rutmönster genom en pappersstrut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept