Jordgubbstartletter

Jordgubbstartletter
Foto: TV4

Små vackra jordgubbsbakelser som blir ännu godare med en klick vispgrädde.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1,5 liter jordgubbar
  • flytande honung
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl, arbeta ihop degen med vatten. Lägg i kylen 1 timma.
  2. Mixa en puré av cirka hälften av bären. Sjud upp den och söta med honung. Låt den kallna. Skär resten av bären i bitar och blanda ner dem.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och tryck ut dem i små formar. Grädda dem mitt i ugnen cirka 15-20 minuter. Vänd upp dem när de kallnat och fyll med jordgubbarna
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept