Jordgubbar med gratinerad sabayonne

Jordgubbar med gratinerad sabayonne
Foto: TV4

Sabayonne är ett äggskum kryddat med sött vin. Här är rätten extra lyxig eftersom den gratineras.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 l jordgubbar

Sabayonne:

  • 4 st äggulor
  • 50 g strösocker
  • 1,5 dl marsalavin

Gör så här

  1. Sabayonne: Lägg ingredienserna i en värmetålig skål. Ställ skålen i vattenbad i en kastrull. Vispa under uppvärmning tills det är tjockt och blir spår av vispen. Ta försiktigt bort skålen från kastrullen och vispa i en minut.
  2. Värm ugnen till 275° och grill. Snoppa och skiva jordgubbarna och fördela i fyra ugnssäkra portionsskålar. Slå sabayonnen över.
  3. Gratinera i någon minut och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept