Johans syltade apelsinskal

Johan Sörberg

Johans syltade apelsinskal

6 ingredienser

Ingredienser

  • 500 g apelsin

Blanchering

  • 500 g vatten
  • 20 g salt

Till syltning

  • 500 g vatten
  • 500 g strösocker
  • 1 vaniljstång, snittad på längden

Gör så här

Blanchering

  1. Tvätta apelsinerna noga med vatten. Skär bort skalet i stora bitar.
  2. Frys in saften och använd till annat eller drick som juice.
  3. Lägg skalen, vatten och salt i en kastrull. Koka i ca 20 minuter eller tills de är mjuka.
  4. Skölj skalen i kallt vatten och låt rinna av.

Syltning

  1. Koka upp vattnet, vaniljstången och 150 g socker. Lägg i skalen och låt lagen sjuda på ca 85-90 grader i ca 15 minuter.
  2. Tillsätt ytterligare 150 g socker och sjud i ytterligare 15 minuter. Tillsätt 200 g socker och sjud en gång till på 85-90 grader i 15 minuter.
  3. Häll upp på steriliserade burkar och konservera burkarna i 20 minuter i 90 graders varm ugn.