Johans saffransbiscotti

Johans saffransbiscotti
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Johans saffransbiscotti

7 ingredienser

1 h 30 min

Ljuvligt god skorpa med tydlig smak av saffran. Nötterna kan du byta ut mot mandel eller choklad, eller varför inte blanda i lite av varje.

Ingredienser

  • 300 g vetemjöl [5 dl]
  • 140 g strösocker [1,6 dl]
  • 120 g ägg [2,5 ägg]
  • 100 g smör
  • 5 g bakpulver [1 tsk]
  • 1,5 g saffran
  • 150 g blandade nötter, hackade [3 dl]

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda mjöl och bakpulver.
  4. Stöt saffran med lite av sockret.
  5. Lägg saffran och allt socker i en bunke. Blanda i äggen och vänd ner smör, mjöl och bakpulver.
  6. Blanda till en deg och vänd ned nötterna. De kan också bytas ut mot mandel eller choklad om du vill det, eller blanda i lite av varje.
  7. Forma och rulla degen till två lite platta längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda längderna ca 15 minuter.
  9. Sänk värmen till 100 grader.
  10. Tag ut plåten, vänta 5 minuter, skär längderna på snedden i önskad storlek. Lägg tillbaka skorporna på plåten.
  11. Torka skorporna i ca 1 timme i ugnen.