Johannas jordgubbsstubbe

Johannas jordgubbsstubbe
Foto: TV4
1

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fromage:

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 liter jordgubbar
  • socker
  • 4 blad gelatin
  • Garnering:
  • 2 st mogna nektariner eller persikor, i klyftor
  • myntablad
  • bär och frukter till fatet

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten. Vispa grädden hårt. Mixa jordgubbarna, sockra efter smak. Smält gelatinet på lägsta värme och låt svalna något. Blanda jordgubbarna med grädden, rör sedan ner gelatinet. Ställ i kylen.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned. Slå smeten på bakpapper i en långpanna. Grädda 4–5 minuter mitt i ugnen. Vänd upp kakan på sockrat bakpapper. Vrid ur en handduk i kallt vatten och lägg den över. Låt kakan svalna.
  3. Bred hälften av fromagen över kakan och rulla ihop från kortsidan. Bred resten av fromagen över tårtan och garnera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept