Mozartkulor

Mozartkulor, julgodis
Foto: Eva Ankarvall

Du behöver

  • 250 g nougat
  • 400 g mandelmassa
  • 2 msk konjak
  • 200 g mörk choklad

Gör så här

  1. Skär nougaten i 25 tärningar. Rulla tärningarna till jämna bollar.
  2. Blanda konjak i mandelmassa och dela den sedan i 25 bitar.
  3. Platta ut varje bit till en ganska tunn kaka, lägg i nougaten och rulla i handflatan till en jämn boll. Mjöla gärna händerna lite så det inte kladdar.
  4. Smält mörk choklad i vattenbad, och låt den svalna.
  5. Doppa bollarna med hjälp av en gaffel i den smälta chokladen. Låt pralinerna rinna av lite innan du lägger upp dem på ett bakplåtspapper eller ett galler.
  6. Låt stelna helt. Förvara svalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept