Lök- och potatissoppa

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 4 st gula lökar
  • olivolja till stekning
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st potatisar (fasta, t ex Bintje)
  • 1 st fänkål
  • 8 dl mörk köttbuljong (eller grönsaks-)
  • 2,5 dl torrt vitt vin
  • 2 msk hackad färsk dragon

Gör så här

  1. Skala löken och skiva den. Fräs sedan i en gryta i olivolja tills den fått lite färg.
  2. Skala potatisen och skär den i små, skedvänliga bitar. Skär även fänkålen i liknande bitar. Skala och skiva vitlöken.
  3. Rör ner potatis, fänkål och vitlök i grytan och låt fräsa någon minut till. Häll på buljong och vin och rör ner dragonen. Låt puttra 10-20 minuter, tills grönsakerna är mjuka.
  4. Servera soppan med ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept