Smördegssnurror

Smördegssnurror
Foto: Fredrik Sandin Carlson
25

Du behöver

  • 1 pkt smördegsplattor
  • 150 g Kvibille cheddar, riven
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 150 g Chevreost
  • 1,5 dl finhackad gräslök
  • 1 st äggula

Gör så här

  1. Vispa upp äggulan lite lätt i en kaffekopp. Låt plattorna tina lite och kavla ut dem så de blir lite tunnare. Om de klibbar kan man strö på lite mjöl.
  2. Strö över olika fyllningar på plattorna: Riven cheddar och spiskummin på hälften och smulad chevreost och finhackad gräslök på resten.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla plattorna till rullar och limma ihop skarvarna med äggula. Låt rullarna stå kallt en stund innan de skivas i centimetertjocka skivor. Baka i ugn tills de fått vacker färg, cirka 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept