Brioche

6h 40 min
Brioche
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
6h 40 min

Du behöver

Grunddeg:

  • 480 g ägg
  • 40 g jäst
  • 800 g vetemjöl
  • 20 g salt
  • 80 g socker
  • 560 g smör

Äppelbrioche:

  • 100 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 1 syrligt äpple
  • kanel

Pizza:

  • 100 g finriven mandel
  • 100 g florsocker
  • 50 g passions/apelsinjuice
  • färska bär

Päronficka:

  • 1 st päron
  • 20 g äppelmos
  • kardemumma
  • kanel
  • råsocker/muscavado

Klassisk:

  • 1 st veckad briocheform
  • 300 g smör
  • 100 g kokos
  • 150 g råsocker

Muscavado & pecannötsströssel:

  • 300 g vetemjöl
  • 200 g kallt smör
  • 100 g muscavado
  • pecannötter

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen, förutom smöret, i en degblandare. Blanda ner smöret lite i taget i degen.
  2. Lägg degen i en bunke och plasta. Låt helst stå över natten eller minst 6 timmar. Degen måste hela tiden vara kylskåpskall, den får inte stå framme.
  3. Briochedegen kan formas som man vill och till exempel fyllas med olika fyllningar. Ugnsvärmen ska vara 220 grader men tiden varierar beroende på hur man formar brödet.
  4. I receptlistan finns förslag till olika fyllningar, välj och vraka efter humör!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept