Yoghurtbavaroise

Yoghurtbavaroise
Foto: Fredrik Sandin Carlson
1h
4

Du behöver

  • 2,5 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl socker
  • 4 st äggulor
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st gelatinblad
  • 2,25 dl vispgrädde

Citronkräm:

  • 3 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 1,5 st citron
  • 40 g smör

Gör så här

  1. Gör citronkrämen: Tvätta citronerna noggrant och torka av dem. Riv skalen, pressa ur saften och sila bort kärnorna. Värm upp allt i en kastrull med sockret.
  2. Vispa ihop gulorna för hand och blanda ner citronsaften. Häll tillbaka allt i kastrullen tillsammans med smöret. Låt smöret smälta och sjud till en tjock kräm. Sila krämen och häll upp den i 4 låga glas. Ställ kallt för att svalna.
  3. Gör yoghurtbavaroisen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa ihop äggulorna och sockret. Skär vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna.
  4. Värm försiktigt upp (men koka inte) matlagningsyoghurten med vaniljfröna. Häll den varma yoghurten över äggulevispet och häll därefter tillbaka allt i kastrullen. Låt sjuda ett litet tag utan att koka.
  5. Sila sedan krämen och krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinet i krämen och låt allt kallna i isbad under omrörning.
  6. Vispa under tiden grädden och vänd ner den i den kalla yoghurten. Fyll upp i portionsglasen ovanpå citronkrämen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept