Johan Sörbergs västerbottenpaj

30 m + 3 h
4 - 6
30 m + 3 h
4 - 6

Du behöver

Pajdeg

  • 250 g vetemjöl
  • 50 g skrädmjöl eller grahamsmjöl
  • 150 g smör
  • 50 g mjölk
  • 1 ägg
  • 10 g salt
  • 10 g dillfrön

Fyllning

  • 100 g vispgrädde
  • 100 g creme fraiche
  • 2 ägg
  • salt och svartpeppar
  • 200 g västerbottenost

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till pajdegen och låt stå i kyl i 1-2 timmar. Kavla den kalla degen tunt och lägg i smorda formar (portionsformar eller en stor). Picka degen med en gaffel och frys i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 220 grader och baka av de frysta formarna i 5-10 minuter. Låt svalna.
  3. Blanda fyllningen, förutom osten som rivs grovt och läggs i botten på pajskalen och fyll upp med äggstanningen.
  4. Baka av i 200 grader i 6-10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept