Halstrad tonfisk med ceviche och sjökorall

45 min
4
Halstrad tonfisk med ceviche och sjökorall
Foto: TV
45 min
4

Du behöver

  • 4 st tonfiskfiléer

Ceviche

  • 30 cm gurka
  • 2 st mango
  • 16 st körsbärstomater
  • 4 st vårlök
  • 12 st pilgrimsmusslor
  • 4 st lime, stora
  • 100 g koriander
  • 2 st vitlöksklyftor, små
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 2 st chili, milda, gärna en gul och en röd
  • 0,75 dl olivolja

Bulgur

  • 3 dl bulgur, okokt
  • 50 st sjökorallsskott
  • 0,5 dl pinjenötter, rostade
  • Salt, till kokvattnet
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 tsk citronjuice

Gör så här

  1. Ceviche
    Skala en gurka och skär den i fyra bitar.
  2. Ha två skålar redo. En som ska mixas och en som ska tärnas.
  3. Skrapa ur kärnhuset i gurkan och lägg i skålen som ska mixas. Tärna resten av gurkan och lägg i andra.
  4. Tärna mango och lägg i skålen som inte ska mixas.
  5. Skiva en gul och en röd chili och lägg i bland det tärnade grönsakerna.
  6. Bryt ner koriander i skålen som ska mixas. Spar ett par blad till garneringen.
  7. Pressa ner juicen från fyra lime i skålen som ska mixas.
  8. Strimla vårlök och lägg i skålen med tärnade grönsaker. Lägg lite av topparna i det ska mixas.
  9. Dela körsbärstomater i två halvor och lägg bland det tärnade grönsakerna.
  10. Häll i olivolja och två vitlöksklyftor i det som ska mixas och mixa!
  11. Häll över de tärnade grönsakerna.
  12. Lägg i pilgrimsmusslorna och låt dem marineras i mixen i ett par timmar.
  13. Bulgur
    Koka bulgur.
  14. Rosta pinjenötter, bryt ner sjökorall, häll på en skvätt olivolja, lite citronsaft och på med svartpeppar och lite flingsalt.
  15. Tonfisk
    Halstra tonfisken.
  16. Strö salt på alla sidor av den.
  17. Vid servering
    Lägg bulgurmixen i mitten
  18. Blanda runt cevichen och lägg runt om.
  19. Lägg sen den halstrade tonfisken ovanpå.
  20. Garnera med korianderblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept