Skär kalven i 2 cm skivor, låt köttet ligga framme ett par timmar innan tillagning.
Svampkräm
Stek svampen gyllenbrun, lägg sedan i lök, vitlök och timjan, fortsätt steka tills löken är klar.
Mixa till en kräm i en matberedare tillsammans med crème fraichen, smaksätt med salt och peppar.
Skär ner pumpan i bitar och skala rödlöken. Koka upp ättika, socker och vatten. Koka pumpan och löken mjuka i vattnet.
Gelé
Koka upp viltfond, tranbär och socker, smaksätt med salt och peppar. Ställ kallt så den stelnar. Har du ingen riktig fond som inte innehåller naturligt gelatin, så tillsätt ½ gelatinblad.
Kryddsmör
Smält smöret och blanda i övriga ingredienser, smaksätt med salt och peppar.
Tillbehör
Plocka av bladen på brysselkålen och blanchera av den i rikligt saltat vatten innan servering.
Stek på renen i glödhet panna och låt den gå i 150 gradig ugn till 40-gradig innetemp. Låt vila ca 5 min.
Bränn på den igen innan servering och snitta den som på bild (bild kommer så fort programmet sänts).
Arrangera som på bild (bild kommer så fort programmet sänts) med vilt-/tranbärsgelen, svampkrämen och det smaskiga smälta smöret!