Revbenspjäll

Revbenspjäll
Foto: TV4
Från Förkväll

Kokta revben blir så mycket saftigare och mörare, testa! /Johan Jureskog

Servera med rödkål, glöggkokta plommon, rödkål och potatispuré.

22 december 2009
Visa mer
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1,5 kg revbensspjäll, huggna
  • 50 g smör
  • 3 st rödlökar (skivade)
  • 3 dl julöl
  • 3 msk soja
  • Vatten så det täcker
  • 2 st lagerblad
  • 5 st nejlikor
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 1 tsk kanel, malen
  • 2 tsk sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Stek på spjället i smöret, så det får fin färg.
  2. Gå i med löken efter ett tag.
  3. Slå på öl, soja och vatten samt kryddorna. Sjud 3 timmar tills spjället är mört. Ta upp köttet.
  4. Reducera sedan spadet till 1,5 dl och smaksätt det med sirap, kanel och svartpeppar.
  5. Glasera spjället med såsen och baka det i 175 gradig ugn i ca 25-30 minuter. Pensla under tiden.
  6. Salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept