Ölkokt fläskkorv med rotfrukter, senap och pepparrot

Ölkokt fläskkorv med rotfrukter, senap och pepparrot
Foto: TV4
Från Förkväll

Värmande härlig ”korvgryta” med svenska härliga smaker. /Johan Jureskog

24 november 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g smarrig fläskkorv för kokning
  • 1 l fläskbuljong (eller kycklingbuljong)
  • 0,5 l öl
  • 2 st lagerblad
  • 2 st nejlikor
  • 4 st kryddpepparkorn
  • 1 tsk brunt senapsfrö
  • 1 tsk Gult senapsfrö
  • 200 g morot (skurna i 2 cm tärningar)
  • 200 g kålrot (skurna i 2 cm tärningar)
  • 200 g rotselleri (skurna i 3 cm tärningar)
  • 300 g spetskål (skuren i bitar)
  • 400 g potatis (skurna i 3 cm tärningar)
  • 1,5 dl grädde
  • 75 g pepparrot (riven)
  • 50 g brynt smör
  • 3 st gula lökar (finskurna i halvmånar)
  • 1 kokspad
  • 0,5 dl citronjuice
  • 1 krm kummin
  • Storbladig kruspersilja (grovhackad)
  • citronskal

Gör så här

  1. Koka upp fläskbuljong och kryddor, sjud grönsaker i klara i fonden, lägg i korven på slutet, smaka av med salt och peppar.
  2. Koka upp grädde, och koka några min, blanda med den rivna pepparroten ställ åt sidan sedan ska vara ljummen.
  3. Stek löken i brynta smöret och slå på kokspad och citronjuice och låt koka in, smaksätt med stött kummin, salt och peppar.
  4. Servera med kruspersilja, citronskal och kärlek
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept