Fetasallad med lime, soja och chilifräst kyckling

Fetasallad med lime, soja och chilifräst kyckling
Foto: TV4
Från Förkväll

Snabbt och gott. Passar till lunch eller lättare middag. En klassiker på Rolfs Kök signerad den förra ägaren Rolf Nilsson, som enligt ryktet ska ha komponerat denna rätt en söndagmorgon till sin bakfulla fru Sussie.

3 november 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk tandoori
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk matolja
  • 200 g fetaost
  • 2 st tomater
  • 0,5 st gurka
  • 8 st stora champinjoner
  • 1 st stor rödlök
  • 1 st stor gul paprika
  • 1 st lime
  • 200 g sallad, gärna 3-4 sorter t ex ruccola, rosé, frisée, lollorosso etc.
  • 1 dl limejuice
  • 1 dl sweet chili
  • 1 dl kikkomansoja
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Kycklingen: Skär kycklingfilén i kuber om 3 cm, blanda sedan med tandoorin, oljorna i en bunke. Låt stå och dra ett par timmar.
  2. Salladen: Skär fetaosten i kuber, tomaterna i kvartar, gurkan utan kärnhus i halvmånar, skiva champinjonerna tunt, rödlök i båtar, paprika i stora bitar samt lime i fyra delar
  3. Dressing: Blanda limejuice, sweet chili, kikkomansoja och sesamolja.
  4. Hetta upp en stekpanna och ge kyckling bitarna en snabb och jämn stekyta, häll över i en kastrull och deglasera pannan med lite vatten häll även det i kastrullen. Häll därefter även i dressingen och koka kycklingen klart i spadet.
  5. Fördela salladen, fetaosten samt limelyftorna på tallrikarna och sist precis innan det ska serveras även kycklingen och nappera med lite av spadet.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept